Zikkurat Színpadi Ügynökség
Fonográf koncert

A legendás zenekar erre az egyetlen eseményre áll össze.


14 év kihagyás után február 16-án újra együtt a legendás Fonográf zenekar! Az eredeti tagokkal színpadra lépő csapat koncertje azért is különleges, mert a két éve visszavonult Szörényi Szabolcs is újra a húrok közé csap.

A Fonográf az egyik legjelentősebb és legsikeresebb magyar rockcsapat volt az 1970-1980-as években. Legismertebb tagjai Szörényi Levente, Bródy János és Tolcsvay László. Dalaik kapcsán egy hetvenes évek végi reklámkampány miatt a country rock-ot szokták emlegetni, de igazából a kor szinte minden zenei irányzata hatott rájuk. Különösen a hard rock és a progresszív rock motívumai mondhatóak még erősnek. A zenekar 1973 szilveszterén alakult. Nevét az Illés-klub újságjának címéről kapta, melyet Bródy János szerkesztett.

1974 és 1981 között Koncz Zsuzsa valamennyi lemezét ők készítették, összesen hét albumot. Közreműködtek továbbá Kovács Kati és Halász Judit lemezein. Bejárták Európát, Ázsiát és Kubába is eljutottak.

Aktív korszakuk alatt összesen 7 stúdióalbumot készítettek, de emellett számtalan kislemezzel is megörvendeztették a rajongókat.

fonograf

Szörényi Levente – ének, gitár
Bródy János – steel gitár
Tolcsvay László – billentyű
Szörényi Szabolcs – basszusgitár
Móricz Mihály – gitár
Németh Oszkár - dob

A koncerten olyan felejthetetlen dalok csendülnek majd fel, mint a Jöjj Kedvesem, az Utazás, a Lökd ide a sört!, Az első villamos, Vén vagyok akár a Föld, Az ész a fontos nem a haj, …
A koncert csodálatos látványvilágáról „Madár” gondoskodik.


Lap teteje